A falmatrica felragasztásának lépései

1. Tisztítsuk meg a kívánt felületet (fal, üveg, fa, műanyag, bútor stb.). Távolítsunk el minden szennyeződést (por, zsír), és töröljük szárazra a felületet.
2. Jelöljük ki a matrica helyét a falon (érdemes vízmérték mellett halványan ceruzával behúzni a felső vonalat, amihez a matricát illeszteni fogjuk).
3. Fektessük a matricát egy vízszintes, kemény és sima felületre. A vastagabb védőréteg lefelé legyen. A motívum alakját követve simítsuk rá a tetején található vékony fóliaréteget.
4. Távolítsuk el az alsó, vastag védőréteget, így a tetoválás szabaddá válik, vigyázzunk, hogy a ragasztós felületet ne érje por, szennyeződés.
5. Helyezzük fel a matricát ragasztós felével a fal felé a korábban berajzolt vonalhoz igazítva a falra, majd simítsuk teljesen rá egy puha rongy segítségével. Bizonyosodjunk meg róla, hogy a felület teljesen sima, és légbuborék mentes.
6. Válasszuk le a védőréteget: a védőfóliát egyik sarkánál megfogva egyenletesen húzzuk le lehetőleg minél élesebb szögben tartva.

 

Bármilyen felületre felragasztható a falmatrica?
Lényegében igen, mindössze arra kell odafigyelni, hogy a felület sima és tiszta legyen, ez lehet festett fal, üveg, fa, fém, műanyag vagy akár csempe is. Fűrészporos tapétára való felhelyezés nem annyira ajánlott a felület strukturáltsága miatt, ez esetben megoldás lehet a jobb illeszkedés érdekében hajszárítót használni. Hő hatására a fólia jobban felveszi az egyenetlen felület barázdáit. Minél finomabb a fűrészpor a tapétában annál jobb lesz az eredmény.

 

Szükség van szakemberre a matrica felragasztásához?
A matrica felragasztását nem szükséges szakemberre bízni, bárki egy kis odafigyeléssel és kézügyességgel meg tudja oldani. Kérdés esetén természetesen szakeladóink készséggel válaszolnak Önöknek.

 

A matricát csak egyszer lehet felhasználni, vagy áthelyezhető más felületre is?
A falmatricák többször használatosak, eltávolítás esetén nem károsítják a felületet, könnyen áthelyezhetőek, ettől függetlenül azért érdemes jól átgondolni és megtervezni a faltetoválás helyét.

 

Mennyire tartós a matrica?
A falmatricákat kiváló minőségű vinil fóliára nyomtatták, ennek megfelelően tartósak, mindaddig szobáink díszei lehetnek, amíg meg nem unjuk, és el nem távolítjuk őket.

 

Hogyan távolítható el a matrica?
Az eltávolítás módja általában felületfüggő. A legtöbb esetben egyszerűen lehúzható a matrica (pl.: üveg, fém, műanyag felület esetén). Falfelület esetén kellő óvatosság és türelem szükséges a matrica eltávolításához azért, hogy az alatta lévő réteg ne sérüljön (könnyebb eltávolíthatóság érdekében használjunk hajszárítót).

 

Frissen festett falra is felragasztható a matrica?
Frissen festett fal esetén várjuk meg, amíg a fal teljesen kiszárad, és csak ezt követően tegyük fel a matricát. Ez biztosítja, hogy később, a matrica eltávolításakor a festékréteg ne károsodjon.

 

Jó munkát, kellemes élményeket, szép szobát kívánunk!

Loading...